Filmrecension: Safe Haven

Screenshot 2020-03-26 at 12.47.25


SAFE HAVEN (2013) 

★★★✩✩ – 3/5


En ung kvinna med hemlig bakgrund kommer till en liten amerikansk stad. Trots att hon försöker att hålla sig ifrån andra människor och inte komma dem nära, så träffar hon kärleken i änklingen Alex. Han tvingar henne att möta det mörka i sitt förflutna, som jagar henne, så att hon kan komma vidare i livet.

 

Mina åsikter om filmen: 

Ni vet att jag är ett stort fan av Nicholas Sparks, och denna filmen är en filmatisering av hans bok med samma namn. Jag såg den när den kom ut utan att göra en recension, men jag tycker den förtjänar att få ett omdöme här på bloggen.

Jag tycker verkligen om filmen, men det finns (jag tycker inte om att säga det) bättre filmer ute på marknaden idag. Handlingen är bra och spännande, men den är förutsägbar och lite för enkel. Jag hade velat se en djupare handling och mycket djupare karaktärer. Det hade funnits potential för att skapa en riktigt, riktigt bra film, men det lyckades tyvärr inte.

Förutom dessa negativa åsikterna så tycker jag om filmen, den är romantisk och har en perfekt handling för en fredagskväll – dessutom är den perfekt för en spänningsälskare men som också gillar romantik. Om ni inte har sett Safe Haven än, så tycker jag att ni ska göra det. Den har en viss charm i sig, trots de negativa delarna.

Bild: Amazon.com

Serierecension: Self Made

Screenshot 2020-03-28 at 08.31.44


SELF MADE: INSPIRED BY THE LIFE OF MADAM C.J. WALKER (2020)

★★★★★ – 5/5


Möt pionjären som bröt mot alla regler, byggde ett imperium och blev USA:s första kvinnliga självskapade miljonär.

Mina åsikter om serien: 

Alla serier och filmer jag har sett med Octavia Spencer har varit helt fantastiska, vilket ger en bra sammanfattning av vad jag tycker om Netflix nya serie Self Made. Det var inte en enda minut av serien som var tråkig eller ointressant, allt hade sin mening i handlingen och jag var fastlimmad vid datorn hela tiden.

Serien är inspirerad av Madam C.J. Walkers liv, som blev världens första kvinnliga miljonär. Under seriens gång möter hon konflikter, motgångar och svek som på ett hemskt men välgjord sätt visar hur livet var på den tiden. Self Made är ett stort tips, ta verkligen er tid att titta på denna – det finns så mycket att lära sig om kvinnor som tar saken i sina egna händer. Bra gjort Netflix, mer av detta! 

Bild: Netflix.com

Serierecension: Brevet till kungen

Denna serie är skapad för yngre tittare, men såklart var jag tvungen att kolla igenom den ändå.

Screenshot 2020-03-26 at 16.55.24


BREVET TILL KUNGEN (Letter For The King)

★★✩✩✩ – 2/5


I den här storslagna fantasyserien får en ung riddarlärling ta emot ett hemligt brev – och plötsligt vilar kungarikets öde i hans händer. Han beger sig ut på en farofylld resa för att leverera brevet till kungen och rädda världen från ondskan.

Mina åsikter om serien: 

Netflix nya serie börjar helt okej, man möter karaktärerna och man får den information som krävs för att förstå vad serien kommer handla om. Skådespelarna gör också ett bra jobb, trots att dialogerna är långa, onödiga och ointressanta. Serien är skapad för yngre tittare, vilket skapar en speciell känsla i handlingen. Som vuxen har man då svårt för vissa dialoger, ord eller scener som känns orealistiska.

Jag tycker inte om att fylla ett inlägg med nackdelar, men jag måste erkänna att serien snabbt blev tråkig. Det är inte ofta jag verkligen försöker att inte stänga av ett avsnitt, men på något sätt så lyckades Brevet till kungen få mig att helt tappa intresset.

Om ni har barn eller är i målgruppen som serien är gjord för, så kommer ni säkert tycka om serien. Men om du är vuxen och känner för att kolla igenom den, så tror jag att du ska se på något annat istället.

Bild: Netflix.com

Serierecension: Chesapeake Shores (S1)

Screenshot 2020-03-25 at 09.25.44


CHESAPEAKE SHORES (S1)   

★★★★✩ – 4/5


En framgångsrik karriärkvinna och ensamstående mamma återvänder till den av fadern grundade hemstaden i Maryland och funderar på att stanna kvar för gott.

Mina åsikter om säsongen: 

Vart ska jag börja? Det mysiga introt, den generella mysiga känslan i serien och den starka handlingen som jag blev positivt överraskad över. Ja, det summerar ungefär vad jag tycker om första säsongen av Chesapeake Shores. 

Jag tycker om serier som denna, inte bara på grund av kärleken utan också på grund av den familjära känslan bland karaktärerna. Man blir varm i hela kroppen av att se på serien och det är verkligen fantastiskt. Det är en mysig serie som har spänning i bakgrunden men som också introducerar konflikter och intriger till handlingen, vilket ofta behövs i drama -och kärleksserier.

Trots alla dessa positiva åsikter, så har jag några negativa också. Ibland hör man verkligen att rösterna är inspelade efter filmningen (vilket det är i alla serier och filmer, men det hörs oftast inte) och det finns småmissar i filmningen som jag såg, men som inte gjorde så stor skillnad för ögat. Jag hoppas att detta blir bättre i nästa säsong, för även om det var små nackdelar så gör det stor skillnad på helheten.

Bild: Amazon.com

Mina favoriter inom musikalgenren

Jag har en speciell kärlek till musikaler. Det är något speciellt med hur musiken binder ihop handlingen, det bildas en kemi som aldrig kan uppnås i en helt vanlig film. Kanske beror det på min kreativa sida, men varje gång jag ser en musikal så önskar jag att jag vore en musikalartist. Det vore ju helt fantastiskt.

I detta inlägg kommer jag lista upp mina favoriter i musikalgenren, dessutom skrivs detta inlägget i samarbete med Elsa på Gillafilm.se. Kolla gärna in hennes inlägg, hon har en lika stor kärlek till musikaler som jag. Okej nu börjar vi.

THE GREATEST SHOWMAN (2017)

Screenshot 2020-03-22 at 17.03.05

Denna underbara film finns med på min topp 10 lista, vilket bara bevisar hur mycket jag verkligen älskar den. Genom det viktiga budskapet, musiken och karaktärerna bildar The Greatest Showman en av de absolut bästa musikalerna som finns ute just nu.

Jag kommer ihåg när jag såg denna på bio, jag satt i chock när första scenen började. Den dunkande musiken, den exploderande bilden och Hugh Jackman som började sjunga. Herregud så underbar början på en underbar film.

 

LES MISÉRABLES (2012)

Screenshot 2020-03-22 at 17.14.09

Jag börjar se en likhet bland mina favoriter, Hugh Jackman är en del av mina första två favoriter. Vem hade kunnat ana det?

Les Misérables är min andra favorit, jag såg denna film för några år sedan och jag har kollat om den otroligt många gånger sedan dess. Återigen skapar denna filmen massvis av känslor inom en, det finns sorg och ilska och det finns till och med kärlek. Om ni inte sett den så tipsar jag er om att göra det, ni kommer inte bli besvikna. Det lovar jag.

 

 

SISTER ACT (EN VÄRSTING TILL SYSTER 1992)

Screenshot 2020-03-24 at 16.06.07

Detta kanske är en otippad favorit, men jag gillar verkligen denna filmen. En värsting till syster är en underhållande musikal fylld med humor och unika karaktärer. Det speciella med filmen är att den skildrar en handling som innehåller mycket humor, vilket enligt mig är speciellt i musikaler idag.

Jag tycker om tanken om en musikal som innehåller lika mycket humor som denna, det blir ett plus i kanten till en film som redan är väldigt underhållande (med tanke på all musik man möter). Dessutom är skådespelarna fantastiska, speciellt Whoopi Goldberg.

 

Ja, detta var mina favoriter. Vilka är era? Glöm inte att kolla in Elsas inlägg på hennes blogg, och om ni inte har sett någon av mina favoriter så tycker jag att ni ska göra det. Ni kommer inte bli besvikna.

Bilder: moviepostersgallery.com/Ebay.com/Originalfilmart.com

Bokrecension: Min egen väg

MIN EGEN VÄG – IDA WARG 

★★★★✩ – 4/5


Screenshot 2020-03-23 at 13.56.57

Bild tagen: Forum.se

 

Att våga gå sin egen väg – oavsett vad.

På ytan ser allt ut att vara perfekt; hundratusentals följare på Youtube och Instagram, en härlig familj och lägenhet i Stockholms innerstad. Men vägen dit har stundtals varit tuff.

Ida Warg delar ärligt och personligt med sig om hur hon som nittonåring flyttade från den lilla orten Åmål till Stockholm för att försörja sig som dansare, och om hur resan mot ett framgångsrikt liv som offentlig person kantats av ätstörningar, prestationsångest, näthat och snåriga relationer.

Köp boken här: Bokus

Förlag: Forum

ISBN: 9789137153926


Mina åsikter om boken:

Ärlighet, styrka och genuina stunder. Det är tankarna jag fick när jag läste Ida Wargs bok. Genom underbart skrivande (Men lite väl pratigt ibland) kände jag med Idas berättelse. Jag satt och log, jag skrattade och jag blev irriterad under bokens gång, vilket är ett bra betyg för en biografi.

Just biografier har jag ofta svårt för eftersom det kan bli för mycket detaljer att hänga med på, men jag fick faktiskt inte den känslan från denna boken. Jag var som fastlimmad vid boken och det var underbart att få läsa om någon som har dansat sig genom livet. Även om boken innehöll hemska tider och ångestfyllda händelser så fick man i slutet en bra överblick över Idas liv – och hur det är svårt att leva, vem man än är.

Har du läst Ida Wargs bok? Vad tyckte du?

Serierna som jag älskar på HBO

HBO har många bra serier som man kan lägga sin tid på, men deras miniserier är några utav de bästa i tv världen. På grund av mitt ökande intresse för miniserier så skriver jag detta inlägg, med mina 3 favoriter från HBO.


Screenshot 2020-03-23 at 20.31.28

BAND OF BROTHERS (10 avsnitt)

Denna serie såg jag för några år sedan och jag fastnade direkt. Det är en verklighetsbaserad serie om E-kompaniet, ett gäng fallskärmsjägare under andra världskriget som går igenom grundutbildning och sedan krig tillsammans. Genom kriget är kamratskap, mod och överlevnad ett måste.

Det speciella med denna miniserie, skapad av Tom Hanks och Steven Spielberg, är att varje avsnitt inleds med intervjuer av överlevarna av det verkliga E-kompaniet. Det är en serie som skapar mycket känslor och där man ser hur krig kan skapa vänner -och men för livet.


Screenshot 2020-03-23 at 20.52.16

CHERNOBYL (5 avsnitt)

Denna serie, skapad av Craig Mazin, handlar om den verkliga händelsen om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. Man följer forskare och människor som gav extrema uppoffringar för att förhindra en stor katastrof.

Jag gillar denna serien eftersom man nästan känner den verkliga historien i kroppen när man ser serien, man känner ångesten och oron om hur händelsen kommer kunna skaka hela Europa. Dessutom är det hemskt att se vad alla människor gjorde med deras kroppar utan att veta vilken uppoffring de verkligen gjorde. Jag tipsar er om denna, den är värd att se.


Screenshot 2020-03-23 at 21.10.16

THE PACIFIC (10 avsnitt)

The Pacific är lik Band of Brothers, dels eftersom skaparna (Tom Hanks, Steven Spielberg och Gary Goetzman) är ungefär samma men också eftersom den också går igenom verkliga händelser i krig. Serien handlar om främst 3 personer som går igenom kriget runt Stilla havet under andra världskriget.

Jag gillar serien eftersom den verkliga delen av serien är otroligt känslomässig men också eftersom den också introducerar kärlek i handlingen. Jag är en riktig kärleksälskare så jag gillar när man får in en sådan glädje i tider av sorg.

Jag tipsar er alla om dessa serier, alla är verklighetsbaserade och tre av de bästa serierna som finns i tv världen idag. Har ni sett någon av miniserierna? Vad tyckte du?

Bilder: Wallpaperflare.com, martincwiner.com, alienexpress.com